Εμπόριο ξυλείας

Εμπόριο Ξυλείας
Ξυλαρμογή | Εμπόριο Ξυλείας - Υλικό Επιπολοποιίας, Νίκαια, Αττική


 

Η εταιρεία ΞΥΛΑΡΜΟΓΗ δραστηριοποιείται στον χώρο του ξύλου από το 1967 στον Νομό Αττικής.

Η εταιρία βρίσκεται στο πλευρό του επιπλοποιού, αρχιτέκτονα, διακοσμητή, ξυλουργού και τον στηρίζει με μία μεγάλη γκάμα ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

 

 

Laminate

Συνθετικά δάπεδα που μιμούνται την εμφάνιση του ξύλου. Αποτελούνται από διαφορετικές στρώσεις υλικών και σαν τελική επίστρωση έχουν πεπιεσμένο χαρτί με απεικόνιση ξύλου.

Κατασκευάζονται από υλικά υψηλής αντοχής και ποιότητας. Έχουν υψηλή αντοχή σε χάραξη, τριβή, κάψιμο από τσιγάρο έτσι αντέχουν σε σκληρή χρήση (ανάλογα και με την ποιότητα τους). Είναι οικονομικά και εύκολα στην τοποθέτηση τους – γι’ αυτό άλλωστε επιλέγονται για επαγγελματικούς χώρους.

 

 


 

 

Μελαμίνες

Στο κατάστημα μας θα βρείτε ετοιμοπαράδοτες μελαμίνες. Πρόκειται για μια ανανεωμένη και εμπλουτισμένη συλλογή με πάνω από 40 κωδικούς χρωμάτων που καλύπτει κάθε ανάγκη, και δίνει δημιουργικές ιδέες και ολοκληρωμένες λύσεις στους επαγγελματίες του ξύλου και της διακόσμησης.

Κόβονται και συγκολλώνται με ταινία pvc στις διαστάσεις που επιθυμεί ο πελάτης.

 

 


 

 

Εμποτισμένη ξυλεία

Oι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι εμποτισμού του ξύλου είναι αυτές που γίνονται σε κλειστό κύλινδρο (κλίβανο) με άσκηση πίεσης και κενού μέσα στον κύλινδρο. Με τον τρόπο αυτό το υγρό εμποτιστικό εισχωρεί μέσα στα κενά του ξύλου σε μεγαλύτερο βάθος και έτσι επιτυγχάνεται σημαντική προστασία του ξύλου.

Οι κυριότεροι εχθροί του ξύλου είναι οι μύκητες (σηπτικοί και χρωστικοί), τα έντομα και οργανισμοί που αναπτύσσονται στο νερό και τη θάλασσα. Κατά τον εμποτισμό της ξυλείας σε υδατικό διάλυμα, τα δραστικά συστατικά του αντιδρούν μεταξύ τους μέσα στο ξύλο και σχηματίζουν σύμπλοκες ενώσεις που είναι σε υψηλό βαθμό αδιάλυτες στο νερό.

Αυξάνεται έτσι σημαντικά η αντοχή και η φυσική διάρκεια ζωής κάθε είδους ξύλου, αφού γίνεται απρόσβλητο από τους διάφορους βλαβερούς εχθρούς του.

 

 


 

 

Ξυλεία στέγης

Η ξυλεία αυτή αφορά την συνθέτη ξυλεία, τα σκεπόξυλα, τις τράβες, και τα ραμποτέ, χρησιμοποιείται για την κατασκευή κυρίως στεγών και πέργκολας, είναι επεξεργασμένη, πλασαρισμένη και έτοιμη για τοποθέτηση.

Η σύνθετη ξυλεία κυριαρχεί πλέον στην κατασκευαστική δραστηριότητα και έχει καθιερωθεί ως το καταλληλότερο υλικό για κάθε ξύλινη κατασκευή.

Η πρώτη ύλη της σύνθετης ξυλείας είναι κομμάτια ξύλου σε τυποποιημένη διάσταση, που αφού υποστούν ειδική επεξεργασία ξήρανσης συγκολλώνται σχηματίζοντας συμπαγείς μορφές ξύλου σε ποικιλία διαστάσεων.

Τα σκεπόξυλα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή των ξύλινων στεγών προέρχονται από μαλακά ξύλα με σκληρότερο πυρήνα όπως είναι το πεύκο, το έλατο κ.α.